Persoonlijke aanpak met een DNA analyse

Een gezond gewicht in de overgang

Hoe komt het dat de 1 alleen al naar een appel kijkt en aankomt, terwijl de ander er geen gram van aankomt?

Een gezond voedingspatroon en leefstijl zorgt niet bij iedereen voor een gezond gewicht.
Hoe zit dat precies?
De energiebronnen vetten en koolhydraten worden door verschillende personen op verschillende manieren verwerkt. Zo bepaalt jouw genenpakketje of je goed in staat bent om koolhydraten te verteren en op te nemen, terwijl bij iemand anders dat proces minder goed verloopt en de koolhydraten makkelijker als vetmassa worden opgeslagen.  

En het gaat verder dan dat. De behoefte aan snacks, het effect van verzadiging en de opname van vitaminen, mineralen en een gezonde ratio tussen de vetzuren zijn allen afhankelijk van je genen. 

Zo zou het in de praktijk dus kunnen betekenen dat de 1 gebaat is bij een koolhydraatarm dieet en een dieet met meer gezonde vetten aan te bevelen is.

Behoefte aan meer inzicht in jouw genenpakket?

Leef je gezond, maar ondervind je toch klachten en heb je moeite met het beheersen van je gewicht? Dan is inzicht in jouw DNA-profiel een waardevolle toevoeging aan gezond, mooi en blij ouder worden.  

Het persoonlijke traject

Boek hier je afspraak voor de afname van de speekseltest.

Maak een afspraak in Haarlem voor een eenvoudige speekseltest via het wangslijmvlies en ontvang na 6 weken een uitgebreid DNA-rapport met aanbevelingen.  

NB Het betreft hier een DNA analyse op basis van genen die beïnvloedbaar zijn door leefstijl en geeft geen antwoord op ziektebeelden en familiaire risico’s op ziekten.