Skip to main content

Yes, de vakantie is voorbij en de laatste zonnestralen dringen af en toe nog even fel tot onze huid door, heerlijk!

Daarnaast dient het routinematige leven zich ook weer aan en gaan we richting een heel nieuw seizoen, de herfst. Tijd voor heerlijke frisse wandelingen in het bos! 

We zien de kleuren van de bomen en planten veranderen en kunnen op zoek naar paddestoelen. Daarna lekker naar huis, kaarsen en een comfortabele huisbroek aan. We maken heerlijk warme dranken en nestelen ons met een dekentje en boek op de bank. 

Heb je moeite met weer in het vertrouwde ritme komen? Je bent niet de enige. Het gevoel van vrijheid en ontspanning die je hebt ervaren, wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. 

Met deze tips geef je jezelf weer een goede kickstart voor de 2de helft van dit jaar!

Wensenlijstje

Weet je het nog? In januari heb je vast ook een wensenlijstje (goede voornemens) voor dit jaar gemaakt. Pak hem er maar eens bij en kijk wat je al kunt afstrepen en wat je nog op de planning hebt staan.

Het geeft mij enorm veel positieve energie om stil te staan bij wat ik allemaal al heb gerealiseerd. Het biedt me het nodige vertrouwen en motivatie om ook met de overige wensen snel aan de slag te gaan.

Wat neem je mee en wat laat je achter?

Neem de tijd om stil te staan bij wat je als fijn hebt ervaren in de vakantieperiode. Welke elementen daarvan wil je graag vasthouden en wat kun je loslaten? 

Behouden: Een ontspannen ochtendritueel bv? Dat eerste kopje koffie op je terras voordat de drukte van de dag weer begint? De uitgebreide lunch of het leesmoment waardoor je zo heerlijk kon ontspannen en de wereld om je heen vergeten? Kijk eens of je deze momenten kunt integreren naast je doordeweekse vaste rituelen.

Loslaten: Te weinig tijd ‘s morgens inplannen waardoor je de rest van de dag een opgejaagd gevoel houdt? Onrealistische voornemens die je gedachten negatief beïnvloeden, zodat er ruimte ontstaat voor meer haalbare doelen?

Naar binnen keren

Nu we langzaam van een buitenleven meer naar binnen keren, is het een mooi moment om je huis klaar te maken voor gezellige herfst en winterdagen. Plan een moment (of momenten) in om je huis op te ruimen. Maak stapels van dingen die weg kunnen, voor de kringloop zijn bestemd of die hersteld moeten worden. Zo zorg je straks voor een huis dat uitnodigt om meer binnen te zijn en daar de gezelligheid te ervaren.

(Yin) yoga

Een rustige flowles of yin yoga helpen je meer in je lichaam te komen en te voelen waar je nu behoefte aan hebt. Na de afgelopen periode de focus te hebben gericht op buiten, sociale afspraken en de drukte van het werk na de vakantie, is het slim om voor de aankomende tijd voldoende oplaadmomenten voor jezelf in te plannen. Tip: Plan deze momenten op zondagavond in voor de hele week. Zo weet je zeker dat de week niet ongemerkt voorbij vliegt zonder daarin bewust stil te hebben gestaan.

Start NIET met lijnen

Mijn favoriete tip als laatst! Los van het feit dat het je met 1 ruk uit die heerlijke ontspannen sfeer van de vakantie haalt, is het ook niet heel motiverend en energiegevend.

Pak in plaats daarvan je gezonde eetpatroon van voor de vakantie weer op. Plan een paar extra wandelingen in en je zal zien, die extra vakantiekilo’s verdwijnen (weliswaar) langzaam weer. 

Laat je niet verleiden door een lunch mee te nemen naar kantoor die bestaat uit sla, tomaat en komkommer. Uiteindelijk zorgt dit aan het einde van de dag voor een energiedip, een greep naar een suikerrijk tussendoortje en als bonus een gefrustreerd gevoel! 

Ik wens je heel veel succes met het zolang mogelijk vasthouden van je vakantie vibe!