Skip to main content

Een tijdje terug kreeg ik van de organisatie van Ralph Moorman de vraag of ik wilde spreken op de Huishoudbeurs van de RAI. Zodra ik dit bericht zag, stuurde ik direct mijn antwoord. Ja dat lijkt me super om te doen!

De mail was gestuurd naar de 100 officiële trainers die we in Nederland rijk zijn en ik was dan ook super trots dat ik samen met 2 andere trainers werd uitgekozen om te spreken op dit grote evenement dat we in Nederland hebben.

Vanaf dat moment begonnen de ideeën te stromen. Wat zou een goed thema zijn en welke boodschap wilde ik in ieder geval meegeven aan de vrouwen die zouden komen luisteren naar mijn verhaal. Eigenlijk was ik er vrij snel uit. Het thema waar ik zelf mee te maken heb, de overgang.

Omdat ik merk dat het onderwerp niet direct een hot item is voor vrouwen, kreeg mijn lezing de titel ‘Wat je als vrouw wilt weten over je gezondheid na je 40ste’. Dezelfde inhoud, alleen op een andere manier aangekondigd.

En dat dit onderwerp leeft, bewees de aandacht en volle zitplaatsen tijdens mijn spreekdagen.

Allemaal vrouwen die geïnteresseerd waren in mooi, energiek ouder worden met tijd voor zichzelf en alle uitdagingen die daarbij horen in het leven.

En die uitdagingen, dat zijn er best wat! Want hoe komt het dat we steeds meer moeite hebben op een gezond gewicht te blijven en hebben we een slechter geheugen? Waarom reageren we heftiger op stress en slapen we slechter? En misschien nog wel belangrijker, als je dan weet welke hormonen hierbij een rol spelen, welke invloed heb je hier vervolgens dan zelf op? Heb je er invloed op?

Tijdens de dagen op de huishoudbeurs was het natuurlijk veel te kort om alles tot in detail te bespreken, maar ik heb een goede eerste indruk kunnen geven.

Dit begon door eerst te bespreken hoe de vrouwelijke cyclus eruit ziet tijdens de vruchtbare jaren en wat er verandert wanneer we ouder worden. Welke hormonen hebben de hoofdrol na je 40ste en welke invloed hebben ze op jouw gezondheid en humeur, daadkracht en algehele energiehuishouding als ze op zoek zijn naar een onderlinge nieuwe balans?

30 minuten spreektijd is natuurlijk veel te weinig, maar de vragen achteraf gaven voldoende vertrouwen om te weten dat dit onderwerp leeft en dat er veel vrouwen zijn die actief de regie willen terugpakken op hun hormoonhuishouding en daarmee hun gezondheid.

Was je er op de huishoudbeurs bij en wil je graag meer weten over waar jij nu persoonlijk staat en welke (kleine) leefstijl aanpassingen er bij jou voor kunnen zorgen dat je zowel letterlijk als figuurlijk beter in jouw vel komt te zitten? Kom dan naar mijn masterclass ‘Hoe overleef ik mezelf in de overgang?‘.

In deze 2 uur durende masterclass is er voldoende ruimte om jouw persoonlijke uitdagingen in de ogen te kijken en samen tot oplossingen te komen. Ik sta langer en uitgebreider stil bij de verschillende hormonen die tijdens de overgangsjaren op zoek zijn naar een nieuwe balans en wat voor effect dit heeft op de overige hormonen. Ook bespreken we de verschillende vrouwelijke klachten die je na je 40ste kunt ervaren en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn.

En was je er niet? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom in Weesp!

Praktische informatie:

Data: 10 en 24 mei 2020

Tijd: 15.00 tot 17.00 uur – inloop vanaf 14.30 uur

Thema: Hoe overleef ik mezelf in de Overgang?

Inhoud & resultaat: 

Een heerlijke zondagmiddag helemaal de focus op jezelf!

Je gaat naar huis met meer kennis over jouw lichaam, hormonen en valkuilen en met praktische tools om direct thuis tot actie over te gaan.

Tijdens de masterclass wordt gezorgd voor een drankje en een gezonde snack en krijg je een verzorgend kadootje mee naar huis.

Je kunt je vanaf nu inschrijven via een bericht aan info@sandravanleeuwen.com.

Na ontvangst van jouw betaling, is deelname een feit en zet je straks de eerste stappen naar een gezonde leefstijl na je 40ste!